Seven-days-walk

Solo-expositie in de Speeldoos

14-01 t/m 22-02-2019

open: ma-vr 11-20u en za-zo tijdens voorstellingen

Theater de Speeldoos – Vliertstraat 6 – 5261 EL VUGHT

Persbericht:

In deze expositie worden we als kijker deelgenoot van een tocht op grote hoogte. Via fotografische beelden zijn we getuige van een verstild metaforisch landschap zonder mensen. In de wolkennevel duiken creaturen op als sprekende ontmoetingen met bomen en planten. Gesleten stenen duiden slechts voorbijgaande menselijke voetstappen.

Uiteindelijk worden wolken beneden ons achtergelaten en ontvouwt zich een hemelse wereld van puurheid, geduid in meest wonderlijke kleurtinten.
De titels ‘Aurora’ en ‘Eos’ , de mythologische goden van het licht, spreken voor zich. We zien kleuren als vertaling van tijden van de dag en van landschappelijke seizoenen in grafische zeefdruk.

Maria Klerx vertelt:

‘Voor mij betekent deze tocht samen met deze bijzondere lichtervaring boven in de Himalaya misschien wel het indrukwekkendste moment in mijn kunstenaarsleven. Een reflecterend hoogtepunt in meerdere opzichten.
Het hele project heeft geen visuele registratie als doel, maar het scheppen van invoelbare contemplatieve ruimtes, waar de kijker kan binnengaan.’