CV / Biography

 

Maria Klerx studeerde in 2001 af als beeldend kunstenaar in de Vrije Studierichting Audio-Visual/Photography/Textile Conceptual Arts aan de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys Hogescholen Tilburg.

Sinds haar afstuderen in 2001 heeft ze in binnen– en buitenland geëxposeerd en aan diverse manifestaties deelgenomen. Lange tijd met voornamelijk fotografische- en videowerken / installaties , maar gaandeweg ook met grafiek.

In 2009 volgt Maria Klerx een specifieke opleiding voor Docent en Recensent Fotografie, wat zij met name inzet als coach bij haar Personal Fotocourses. Zij wil een communicatieve beeldende visie ontplooien in het fotografieveld, als tegenhanger van het technisch-ambachtelijke imago van fotografie.

Sinds maart 2016 is Maria Klerx als kunstenaarslid aangesloten bij Kunstgenootschap Kunstliefde in Utrecht. Jaarlijks is in de expositieruimte recent werk te zien. Sinds medio 2016 is zij tevens aangesloten bij Grafiekplatform VOG (Vereniging voor Originele Grafiek) . Bijna jaarlijks is haar werk te vinden op de internationale Grafiekbeurs in Borken (D)

Ontwikkelen en realiseren van ruimtelijke werken op locatie heeft mede haar aandacht gekregen. In dat kader heeft zij meerdere multidisciplinaire kunstprojecten zowel geïnitieerd als zelfstandig gerealiseerd. De eigenheid van de betreffende locatie speelt doorgaans bij deze projecten een belangrijke rol.

Ook dicht bij huis heeft zij zich hiervoor ingezet. In voorjaar 2017 als curator voor professionele kunst tijdens de kick-off van een nieuw cultureel festival langs de historische Halve Zolen Spoorlijn.

Eind oktober 2014 realiseerde zij de primeur van Kunstnacht Waalwijk in het monumentale Kröphöller Raadhuis. Dit betekende een symbolische nacht waarin een jonge generatie kunstenaars  de interactie aangaat met het historische gebouw, tijdens de overgang van zomertijd naar wintertijd.
Andere projecten zijn o.a. ‘ReConstructie Arctoa Tempe_Ockenburgh spreekt’ in Villa Ockenburgh Den Haag (2010), ‘Millenniumkinderen’ in het landschap bij Schijndel700 (2009), ‘I promise you a rosegarden!’ in het oude monumentale Kruithuis te ‘s Hertogenbosch (2007).