CV / Biography

Maria Klerx studeerde in 2001 af als beeldend kunstenaar in de Vrije Studierichting Audio-Visual/Photography/Textile Conceptual Arts aan de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys Hogescholen Tilburg.

Sinds haar afstuderen heeft ze in binnen– en buitenland geëxposeerd en aan diverse manifestaties deelgenomen. Eerst met voornamelijk fotografische- en videowerken / installaties , maar gaandeweg ook met grafiek.

Sinds maart 2016 is Maria Klerx als kunstenaarslid aangesloten bij Kunstgenootschap Kunstliefde in Utrecht. Jaarlijks is in de expositieruimte recent werk te zien. Sinds medio 2016 is zij tevens aangesloten bij Grafiekplatform VOG . Haar werken zijn regelmatig te vinden op de internationale Grafiekbeurs in Borken (D)

Behalve deelname als kunstenaar aan in- en outdoor-exposites en kunstroutes, heeft zij multidisciplinaire kunstprojecten zowel geïnitieerd als zelfstandig gerealiseerd. Vaak projecten op locatie, samen met een activiteitenprogramma, gericht op verdieping en betrokkenheid van publiek.

Haar kunstdisciplines staan voor affiniteit met ruimte en materialiteit. Gaandeweg heeft ontwikkelen en realiseren van kunst op locatie haar aandacht gekregen, met nadruk op eigenheid en interactie met de omgeving. Gepaard met sociale stimulering van de rol van ‘kijker’ naar de rol van ‘deelnemer’. Soms subtiel, maar soms ook interactief, als onderdeel van het werk.  

Meer informatie in menu: CV-summary en Artprojects