Textiel&Leer Nu!

Textiel&Leer Nu!

Vernieuwende Kunst&Design in Huis van Waalwijk

van 30-08 tm 27-09-2020

Huis van Waalwijk – Kropholler Rijksmonument – Raadhuisplein 2 – 5141 KG Waalwijk

Textiel en Leer zitten van oudsher in de ziel van regio Midden-Brabant. Cultuur en economie zijn hier sterk bepaald door deze materialen. Tilburg afficheert zich nog altijd als textielstad en in Waalwijk krijgen leer en schoenen binnenkort zelfs een fonkelnieuw museum. Kunstexpositie Textiel & Leer NU in Huis van Waalwijk geeft een beeld van de huidige affiniteit van hedendaagse Brabantse kunstenaars met deze materialen. In deze tentoonstelling is te zien hoe zij de wonderlijke veelzijdigheid aan mogelijkheden inzetten voor een eigen dynamische beeldende wereld.

De tentoonstelling brengt de bezoeker langs verrassende hedendaagse kunst en design. Van installaties, video en lichtobjecten tot fotografische borduursels, organisch leer en sensuele maskers. Een bijzondere tentoonstelling, met zowel contrasten als interacties, in het historische Rijksmonument Huis van Waalwijk van architect Kropholler.

Kunstenaars: Agnes van Dijk, Marieke Sluijmer, Mandy den Elzen, Geert de Bruijn, Melissa van Heijst, Marjan van der Heijden, Anne van den Heuvel, Ilse Vermeulen, Marianne Verhulst en Hella van ’t Hof.

Curator: Maria Klerx.